Obdivujeme a moc si vážíme lidí, kteří svou pílí, pracovitostí, vědomostmi, dospěli do fáze, kdy mohou dnes vložit xy % svého majetku do projektů (nadací a jiných takových) a skrze ně se snaží maximálně přispět k rozvoji společnosti a lidí, ať už lokálně či mezinárodně. Ostatně oni taky někde vyrůstali, studovali, učili se dovednostem, budovali vztahy, a dnes vědí, jak je důležité a kde nejlépe
spolu-vytvářet prostředí pro lidi s jinými startovními podmínkami a v různých oborech či komunitách.

V tom první případě (vložit část majetku a založit nadaci) se nás to netýká, ale k těm dalším se hlásit můžeme. Abychom však mohli podporovat a pomáhat, nezbývá nám aktuálně nic jiného než si začít tvořit prostředí, v kterém je možné generovat finanční prostředky. Pokrývat náklady na provoz a částí přispívat na rozvoj druhých. Když se nad tím zamyslíme, upřímně bychom si ještě nedávno (před 5 lety) mysleli, že se nás pomoc směrem ven ani moc netýká, jen v podstatě rodiny a našich nejbližších, tím jsme si to vždy zdůvodnili.

Těch alternativ, jako jsou charity, nadace, spolky atd., je samozřejmě více, a je to dobře. My se rozhodli jít naší vlastní cestou a vyšlapat si ji postupně. V tomto případě zastáváme názor, že pokud chceme peníze darovat, což může každý, je nutné si je také vydělat. Pokud tedy nevyhrajete v loterii. A když už si je vyděláme, chceme mít možnost s nimi v tomto ohledu nakládat a pomáhat s nimi po svém.

Již dnes a hlavně do budoucna, bychom rádi nabídli lidem možnost výběru, jakého projektu (co pomáhá a podporuje) budou součástí a jak svým nákupem přispějí v aktuálním čase, nejlépe pravidelně a užitečně.

Sbírali jsme zkušenosti (a sbíráme) a učili jsme se (a učíme) v dosavadních životních a pracovních etapách napříč jinými obory a lidmi, a když jsme se rozhodli založit projekt tomavizi, teprve jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži, mnohdy i pokus-omyl, že nám to funguje a se správnými lidmi kolem sebe můžeme projekty dotáhnout do reálné podoby a finančně stabilizovat. 

Společně také vytváříme zázemí a podílíme se na vzniku podnikání či přímo rozvoji procesu v existujících subjektech. Přitom stále hledáme možnosti, jak dělat věci lépe.

Stavíme to na poctivém přístupu, trpělivosti, pochopení ostatních, od kterých se učíme a sdílíme s nimi to, co nám chybí. Následně je propojujeme s našimi zkušenostmi a kontakty tak, aby byly použité správným směrem a efektivně, a mohli z toho profitovat všichni okolo.

Náš první projekt s kávou nás vyškolil, naučil, inspiroval, namotivoval a také hodně napověděl.

Zkusíme vám to zatím v kostce přiblížit, čím jsme se museli prokousat a zvládnout.

    • Jak přetavit nápad/myšlenku do reálu.
    • Průběžné využívání nejrůznějších osvědčených metod, jak si udělat pořádek v myšlenkách a nápadech, např. využití metody “Walt Disney” pod vedením naší dobré známé.
    • Mít aspoň počáteční byznys plán – např. zamyslet se nad tím, navrhnout si ho, spočítat, naplánovat, jak a čeho postupně dosáhnout.
    • Připravit vše potřebné a založit společnost.
    • Nastavení komunikace s úřady a nic neopomenout.
    • Nastavení procesů pro následný provoz.
    • Oslovili jsme několik externistů v průběhu na to co nebylo v našich silách a postupně vyselektovali ty správné a přizvali je ke spolupráci.
    • Webové stránky, sociální sítě, všeobecně marketingová činnost.
    • Grafické návrhy pro logo, etikety atp.
    • Založit a spustit E-shop.
    • Vyhledat zdroje pro nákup všeho co je potřeba, od surovin až po obaly.
    • Nastavit cash-flow, to cash-flow, co je v pozdější fázi pro hodně projektů  “kamenem úrazu”.
    • Zvolit prodejní strategii (navolávání, komunikace, nové kontakty, přímý prodej…), a to je to v čem se cítíme jako doma.
    • A jako důkaz můžeme použít jeden z našich výsledků a to, že jsme z 0 prodaných balíčků kávy dosáhli dnešního prodeje 2000 balíčků kávy ročně .

A díky těmto příkladům si můžete domyslet, proč jsme se rozhodli podpořit a pomáhat lidem, co začínají podnikat nebo ještě nezačali a rádi by… Jen je u nich znát velké “ALE” atd..

My s nimi/vámi zkusíme odbourat maximální počet “ALE” a posunout vaše myšlenky/umění/vášeň/plány na tu správnou cestu, dát jim společnou VIZI, ať to nezůstane ležet “ladem”.

Do naší filozofie patří také spolupráce s již zajetými podnikateli, zkušenými matadory v oboru a od nich se toho stále hodně naučit, inspirovat se a podpořit navzájem, neboť oni mohou přispět svým know-how k rozvoji vašich/našich společných projektů.

Do naší vize patří také spolupráce s již zajetými podnikateli, zkušenými matadory ve svých oborech. A v našich projektech se toho (nejen od nich) můžeme stále hodně naučit, inspirovat se a podpořit navzájem a zároveň mohou přispět svým know-how k rozvoji vašich/našich společných projektů. Momentálně pracujeme společně s ostatními na více projektech, které jsou svým způsobem jedinečné a přesně zapadají do naší vize. A my se moc těšíme až vám je brzy postupně představíme.

“I VY MŮŽETE BÝT U TOHO S NÁMI”